GRIZLY Agávový sirup BIO 350 g/250 ml
Agávový sirup se vyrábí lisováním nektaru z rostliny agáve. Agáve je nejrozšířenější v Mexiku a jižní Americe a kromě lahodného přírodního sladidla se z něj vyrábí tequila. Náš sirup je vyráběn za velmi nízkých teplot, aby se co nejvíce zachovaly přírodní vlastnosti rostliny. Nektar má nízký glykemický index a je vhodný pro diabetiky i nadšence RAW food stravy. Jeho konzistence je podobná medu, i když je o něco řidší a více tekutá. Oproti medu má tu výhodu, že je rostlinného původu a je tedy vhodný i pro vegany.
Proč chtít GRIZLY Agávový sirup BIO:
✅ má nízký glykemický index – je vhodný pro diabetiky
✅ je rostlinného původu
✅ konzistencí se podobá medu
Jak ho využít?
Agávovým sirupem můžete zcela nahradit med nebo klasický cukr. Přestože má nízký glykemický index, je o 30 % sladší než cukr, stačí ho tedy menší množství pro docílení stejné chuti. Při tepelné úpravě je dobré snížit teplotu pečení a vaření alespoň o 10°C. Sirup můžeme využít jako polevu na palačinky nebo vafle, na výrobu zmrzliny a sladkých drinků nebo na pečení.
Věděli jste, že...
... biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení? Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Administrativní zařazení: sladidla
Složení: Sirup z agáve* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Mexiko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Plastová lahvička s odklápěcím víčkem
Agávový sirup v BIO a RAW kvalitě je přírodní sladidlo s nízkým glykemickým indexem. Sirup je za velmi nízkých teplot lisován z rostliny agáve a tím si zachovává její přírodní vlastnosti. Je vhodný pro vegany i nadšence RAW stravy.